16 april 2024

Jong N-VA Menen ontvangt Maaike De Vreese

Jong N-VA Menen-Wevelgem heeft het genoegen om Vlaamse Parlementslid Maaike De Vreese te mogen ontvangen in het Dorpshuis (Plaats 30) te Rekkem op 19 april vanaf 19u30. Zij zal uitleg geven over haar nieuwe boek "Vreemde Vlamingen".  

Hoe maken we van Vlaanderen een geïntegreerde samenleving? Welke drempels ervaren inburgeraars? Waarom zijn er nieuwkomers die onze waarden en normen omarmen en anderen die ervoor kiezen om buiten onze Vlaamse maatschappij te leven? Welke stappen heeft Vlaanderen in dit verhaal ondernomen en welke dienen nog genomen te worden?

Vlaams volksvertegenwoordigers Maaike De Vreese en Nadia Sminate (N-VA) kijken kritisch naar het beleid, analyseren en evalueren. En vooral, ze nemen de handschoen op.

“We formuleren tien vernieuwende en doortastende voorstellen rond inburgering en integratie om het debat te voeden. Maatregelen gebaseerd op onze jarenlange ervaring, die de samenleving en het samenleven in Vlaanderen ten goede zullen komen.”

Dit boek gaat over het Vlaanderen van vandaag en nog meer over het Vlaanderen van morgen. Over hoe een verhaal van rechten en plichten, van gemeenschapsvorming en burgerschap, een belangrijke hoeksteen is om van integratie een succesverhaal te maken.

De inleiding van deze lezing zal gegeven worden door de meter van de jongerenafdeling, Virginie Beye, die schepen is van toerisme, dierenwelzijn en ondernemen in de stad Menen.

Toegang is gratis en er zal na de lezing voldoende tijd zijn om kritische vragen te stellen en te genieten van een glaasje.

Tags:

Lokaal
Jong N-VA Menen ontvangt Maaike De Vreese

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x