Home Nieuws Jong N-VA heropent debat kernuitstap
07
nov
2018

Jong N-VA heropent debat kernuitstap

Tomas Roggeman

Jong N-VA stelt de kernuitstap ter discussie. Volgens de jongerenpartij is de uitstap een nutteloos dogma dat een nuchter energiedebat in de weg staat.

In Nederland roept de VVD op tot de bouw van nieuwe kernreactoren om de klimaatdoelen te kunnen halen. In eigen land is zo’n overweging zelfs maar onmogelijk door de wet op de kernuitstap. “Iedereen is het erover eens dat de huidige kernreactoren een eindig verhaal zijn” zegt jongerenvoorzitter Tomas Roggeman. “De vraag is vooral wat er in de plaats kan komen. Wij kiezen voor een mix van  kern- wind- en zonne-energie. Dat is de beste manier om onze elektriciteitstoevoer te verzekeren. De bouw van nieuwe reactoren moet kunnen.”

“Het verbod op de bouw van nieuwe kerncentrales is een louter ideologische dwanggedachte” zegt Roggeman. “Rationeel is daar geen enkel argument voor te vinden. Kernenergie draagt zo goed als niet bij tot de CO2-uitstoot van ons land. Met een CO2-uitstoot van 16 g/kWh, gemeten over de volledige levenscyclus van een centrale, scoort kernenergie zelfs beter dan zonnepanelen.”

Jong N-VA is ecorealistisch: wij willen met gezond verstand alle opties afwegen, zonder bepaalde vormen van energieproductie dogmatisch te willen veroordelen.

Tomas Roggeman

Voorzitter
Tel.
0472/89.03.96