HomeNieuwsJong N-VA versterkt de Kamerfractie
14
okt
2014

Jong N-VA versterkt de Kamerfractie

In navolging van de eedaflegging van de federale regering legt dinsdag 14 oktober 2014 een volgende Jong N-VA’ster, Renate Hufkens, de eed af in het federaal parlement. Renate is afkomstig uit Mol, maar bleef na de studies Bestuurskunde en Europese Betrekkingen wonen in de studentenstad Leuven.

Renate was de voorbije jaren vooral actief achter de schermen van de partij, zowel professioneel als lokaal. In 2009 startte ze als parlementair medewerker in het Vlaams parlement en werd ze secretaris van de Leuvense N-VA afdeling. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2012, ging ze aan de slag als raadgever binnenlands bestuur bij Geert Bourgeois. Daar leerde ze echt de knepen van het politieke vak. In 2014 volgde ze minister-president Geert Bourgeois naar het Martelaarsplein en werd ze adjunct-woordvoerder.

Naast haar inzet achter de schermen, zette Renate haar eerste politieke stapjes tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Samen met acht fractieleden, schopte de N-VA het van eenmansfractie meteen tot tweede grootste fractie.

Jong N-VA wenst Renate veel succes in de Kamer.