HomeNieuwsJong N-VA wil dat N-VA herbront met nieuwe deontologische regels
18
feb
2017

Jong N-VA wil dat N-VA herbront met nieuwe deontologische regels

Vandaag werd Tomas Roggeman herverkozen tot voorzitter van Jong N-VA. Hij had daarbij een duidelijke boodschap: “De kracht van de verandering moet er ook zijn voor de politieke cultuur. Daarom moet N-VA sterker reageren tegen misbruiken. Alles wat onze geloofwaardigheid ondergraaft, moet eruit.” Jong N-VA zal daarom voorstellen formuleren voor scherpere deontologische regels voor politici, in de eerste plaats voor de eigen mandatarissen van N-VA.

 

Tomas Roggeman is zaterdag opnieuw verkozen als voorzitter van Jong N-VA.  Op zaterdag waren 111 jongeren aanwezig op de Algemene Ledenvergadering om hun voorzitter te kiezen. Tomas Roggeman is 30 jaar en woont in Dendermonde. Hij blijft ook lid van het partijbestuur: “N-VA is geen klassieke partij en mag dit ook niet worden. Als partij van de verandering moeten we strenger zijn voor onszelf dan voor de anderen. Daarom zal Jong N-VA concrete voorstellen doen om de geloofwaardigheid en de deontologie van de politiek te versterken” vertelt Roggeman. 

Ook inhoudelijk moeten we consequent blijven. De jongeren kwamen op bestuursverkiezing met de roep om op communautair vlak niet te verslappen. Roggeman: “De laatste jaren was N-VA te vaak te stil op het communautaire front. We moeten offensief bouwen aan een draagvlak voor meer Vlaamse zelfstandigheid. De communautaire stilstand mag geen communautaire stilte betekenen.”

Of het nu gaat over de luchthaven van Zaventem, de vrijhandel met Canada of de Riziv-nummers van onze jonge artsen: alle cruciale dossiers in dit land zijn communautair. Bovendien toont de opmars van de Waalse communisten dat het in de toekomst alleen moeilijker wordt om een federaal beleid te voeren met de Franstaligen. Een nieuwe staatshervorming dringt zich op.

De sterke groei van N-VA de voorbije jaren zorgde er ook voor dat Jong N-VA de grootste politieke jongerenpartij is van Vlaanderen. Met 3500 leden willen we de komende 2 jaren gaan voor een beter bestuur van Vlaanderen en van de gemeenten. “We moeten de jongeren een kans geven en zo interne vernieuwing toestaan. In elke gemeente zou in 2018 minstens één jongere op een topplaats op de lijst moeten staan”. Zelf zullen we met Jong N-VA onze jongeren klaarstomen voor de gemeenteraadsverkiezingen door inhoudelijke en praktische vormingen. Zo bouwen we verder aan jong talent met sterke en frisse ideeën!

 

Tomas Roggeman zal de ploeg trekken samen met secretaris Thomas Villa uit Tienen, penningmeester David Coppens uit Aalst, Partijbestuurslid Andy Pieters uit Maasmechelen, Afdelingsraadsvoorzitster Sarah Van Hassel uit Sint-Pieters-Leeuw en Dagelijks Bestuursleden Dylan Vandersnickt uit Dendermonde, Lawrence Vancraeyenest uit Edegem, Viktor Rooseleer uit Asse, Wouter Folens uit Poperinge.