Home Wie is Wie? Aelön Messiaen

Aelön Messiaen

RC Meetjesland & Leie-Schelde

Aelön Messiaen is geboren en getogen in Deinze. Onder zijn voorzitterschap leeft en breidt de Jong N-VA afdeling die hij oprichtte uit in Deinze en Nevele. Ook is hij actief als bestuurlid in de koepel Jong N-VA Leie- Scheldestreek waar hij samen met enkele andere enthousiastelingen nieuw leven in blaast. De kriebels van afdelingen opstarten en heractiveren maken zijn motivatie des te groter voor zijn engagement als regiocoördinator van Meetjesland & Leie-Schelde. In de moederpartij van Deinze bekleedt hij de functie van communicatie -en jongerenvernatwoordelijke.

Bezige bij

Na zijn middelbare studies aan het Sint-Hendrikscollege in Deinze en een eerste passage aan de Universiteit van Gent voor de richting Geografie en Landmeetkunde werkt hij nu bij de Luchtmacht als weerman. Vanaf het academiejaar 2019-2020 combineert Aelön deze job met de studie Politieke Wetenschappen aan de Ugent. Tussen de weersvoorspellingen door vindt hij ook nog de tijd om zich te engageren op vele vlakken. Hij is bekend met diverse verenigingen en evenmenten zoals meerdere sportclubs, Jeugd Rode Kruis, Gezinsbond, Jeugdraad en het Vlaams Jeugd Parlement. Zijn grote passie is vooral piano en de muziekschool waar hij zijn 3dejaar aanvangt. Voorts is Aelön altijd bereid voor een fijne babbel in een cafeetje. 

Thema’s

Als meteoroloog trekt het klimaatdebat zijn grootste interesse. Zo is hij verheugd met de bewustwording omtrent de klimaatopwarming maar hoopt hij wel dat de realistische kijk niet vergeten wordt. Ook de thema’s jeugd, defensie en veiligheid trekken zijn aandacht. 

Aelön Messiaen
Deinze
22 dec 1997
Tel.
0471 01 71 02