Home Wie is Wie? Chelsea Schoubben

Chelsea Schoubben

RC Haspengouw

Chelsea Schoubben, geboren en getogen in Tongeren. Chelsea studeerde Sociaal Werk binnen de hogeschool PXL in Hasselt. Ze werkte van 2019 – 2022 binnen de kinder- en jeugdpyschiatie en op dit moment is ze werkzaam binnen het ondersteuningscentrum jeugdzorg (OCJ) voor de Vlaamse overheid. Zij werkt samen met kinderen, jongeren en gezinnen die zich in kwetsbare situaties bevinden. In haar vrije tijd gaat Chelsea fitnessen, graag op vakantie en kan ze zeker ook genieten van een lekker hapje en drankje samen met vrienden.

De politiek 
Het politieke verhaal van Chelsea begon in 2018, net nadat ze afstudeerde als maatschappelijk werker. Het begon voor haal allemaal na een gespreksavond van Theo Francken. Chelsea werd bij Jong N-NA Tongeren gevraagd als bestuurslid en al snel groeide haar engagement binnen de jongerenwerking. Zo nam ze de rol van penningsmeester op zich. Een jaartje later werd ze zo actief lid binnen N-VA Tongeren en nam ze de rol als communicatieverantwoordelijke op zich. Binnen Jong N-VA nationaal bleef ze ook niet stilzitten. Chelsea zette haar schouders als secretaris onder de commissie Welzijn van het Jong N-VA congres ‘Eigen Koers’ in 2021. Sinds 2022 neemt ze de rol van voorzitter binnen Jong N-VA Tongeren op zich. 

Visie
Zoals Chelsea is, wil ze haar boodschap graag kort en bondig houden: ‘Ik wil inzetten op een goede en open communicatie, samenwerking en verbinding moet centraal staan tussen de Limburgse afdelingen, want dat zijn toch de dingen waar Limburg voor bekend staan.’

Chelsea Schoubben
Tongeren
18 mei 1997