HomeWie is wie?David Coppens

David Coppens

Penningmeester

GEMEENTERAADSLID

David Coppens werd in juni 1991 geboren en bracht zijn schoolgaande jeugd door in Aalst, aan het Sint-Maarteninstituut en het Technisch Instituut Sint-Maarten. Hierna studeerde hij Financiën en Verzekeringen aan de Hogeschool Gent, waar hij in 2013 afstudeerde. David woont in Aalst (Oost-Vlaanderen). Momenteel combineert hij zijn Masterstudies Bestuurskunde en Publiek Management aan de Universiteit Gent met een job in de levensverzekeringssector.

ACTIEF (JONG) NVA'ER

Reeds vroeg maakte hij de keuze om lid te worden van een politieke partij. Geïnspireerd door verhalen, debatten en feiten omtrent de Vlaamse situatie vond hij de weg naar de N-VA. Hij werd lid van Jong N-VA kanton Aalst in 2009 en was van november 2010 tot november 2014 voorzitter van de lokale jongerenafdeling. Daarnaast is hij actief in de overkoepelende structuren, zo was hij coördinator voor de Regio Dender-Aalst-Oudenaarde van februari 2013 tot februari 2015 en vertegenwoordigde hij in diezelfde periode de Aalsterse jongerenafdeling in de Afdelingsraad. Sinds maart 2015 is hij Nationaal Ondervoorzitter van Jong N-VA.

Ook binnen N-VA is hij actief op verschillende niveau's. Sinds 2009 is hij jongerenverantwoordelijke en webbeheerder van N-VA Groot-Aalst. Eind 2014 werd hij verkozen in het Arrondissementeel Bestuur Aalst-Oudenaarde. Via zijn nationale functies binnen Jong N-VA werd hij in maart 2015 ook lid van het Provinciaal Overlecomité Oost-Vlaanderen en de Partijraad van N-VA.

GEMEENTERAAD AALST

In 2012 kwam de N-VA-politicus op voor de Gemeenteraad vanaf de zevende plaats. Als gemeenteraadslid is hij lid van de Commissie Burgerlijke Stand, Bevolking, Senioren & Toerisme, waar hij tevens voorzitter is. Daarnaast is hij lid van de Commissie Leefmilieu, Jeugd, Gezin & Kinderopvang, de Commissie Onderwijs, Bib, Eur. en Internat. Samenwerking, Erfgoed, Vreemdelingenzaken, Inburgering & Vlaams Karakter, alsook van de Commissie Sociale Zaken & Wonen en van de Commissie Financiën, Juridische Zaken & Kerkfabrieken. In zijn eerste jaar in de gemeenteraad ijverde Coppens vooral voor de aankoop van de 'Hopzaal' als polyvalente fuifzaal voor de Aalsterse jeugd. Een ander topic waar David via de gemeenteraad werk van maakte is de verlichting van het fietspad Aalst-Gijzegem en meer fietsvoorzieningen in Aalst centrum.

Aalst
04 jun 1991
Tel.
0494/40.49.23