Home Wie is wie Filip Penders

Filip Penders

Dagelijks Bestuurslid

Filip Penders (25) is opgegroeid in Deurne, waar hij ook de voorzitter is van de jongerenafdeling. In het lokale bestuur, onder leiding van Peter Wouters, is hij de penningmeester. 

Samen met een stel geëngageerde jongeren richtte hij in 2019 Jong N-VA StuAnt mee op. Een afdeling voor en door N-VA-sympathisanten die in Antwerpen studeren. Hier is hij de ondervoorzitter. 

Na het afronden van de professionele bachelor Elektromechanica aan de AP-Hogeschool, schakelde hij naar Industrieel ingenieur elektromechanica op de UAntwerpen. Deze studie combineert hij met werken als Junior project engineer. Tijdens zijn bachelor studie was hij ook de voorzitter van de Faculteitsvereniging Technica. 

In zijn jeugd gaf hij zeven jaar leiding bij de lokale scouts, waarvan één jaar als assistent-eenheidsleider, na een korte pauze engageerde hij zich verder en werd hij secretaris in de RvB van FOS Antwerpen. 

De verschillende engagementen voor de jeugd en zijn technisch georiënteerde studie vormen de voornaamste interessegebieden van Filip. Zo is hij een hevige voorstander van het Ecorealisme en een met duidelijke argumenten gestaafd debat hieromtrent. Ook zijn jeugd en onderwijs twee thema's die hem nauw aan het hart liggen.
 

Filip Penders
Deurne
06 feb 1995