Home Wie is Wie? Jules Weyts

Jules Weyts

RC Rupel-Zuidrand

Geen familie van Ben Weyts 

Jules is student Journalistiek aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Verder is hij communicatieverantwoordelijke bij Jong N-VA Edegem en bestuurslid bij de moederafdeling. Minister Weyts vroeg ons uitdrukkelijk te vermelden dat Jules geen familie van hem is! 

Politiek terug toegankelijk maken 

De afgelopen tijd was hij erg nauw betrokken bij de opstart van onze Jong N-VA afdeling in Edegem, een pareltje in de zuidrand van Antwerpen. Hij probeert in zijn gemeente politiek toegankelijk te maken: “Politiek is zo veel meer dan een stapel stoffige dossiers of dansende krullenbollen die in keukens doen. Het is ook: de samenleving leren kennen, je steentje bijdragen en vooral vriendschappen sluiten voor het leven.” 

Daar wil hij als RC ook voor pleiten: “Geef politiek terug aan wie het toebehoort: wij de mensen. Laat jongeren kennis maken met engagement en laat hen dat engagement ook opnemen.” 

Vrije tijd 

In zijn vrije tijd staat hij als keeper tussen de palen bij de Edegemse trots Royal Victory Hockey Club, waar hij ook training geeft aan de jonge talenten.  

Daarnaast is hij freelance Content Creator, voice-over en presenteert hij geregeld. 

Jules Weyts
Edegem
25 jul 2003