HomeWie is wie?Pablo Govaerts

Pablo Govaerts

RC Westhoek-Westkust

Wereldburger & Vlaams-nationalist

Pablo is geboren in 1989 in het Latijns-Amerikaanse Santiago de Chile als zoon van Vlaamse ouders. Hij woonde achtereenvolgens in de landen Chili, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk. In 1999 kwam hij in Oostduinkerke, deelgemeente van Koksijde wonen. 

Voor Pablo is het niet normaal dat hij in Brussel, zijn moedertaal, het Nederlands amper kan gebruiken. Vlaming zijn in dit land is geen nadeel meer maar de elite is nog steeds Franstalig. 

Hij wil België zo snel mogelijk zien evolueren richting een confederale staat. Een onafhankelijk Vlaanderen is voor Pablo een noodzakelijke tussenstap richting aansluiting met Nederland, bij voorkeur onder speciaal statuut. Onze verworvenheden zoals het Vlaams Parlement mogen we niet uit handen geven, nu niet, nooit niet.

Studies

In het middelbaar koos Pablo voor Onthaal & Public Relations, na het middelbaar ging hij studeren aan het Instituut voor de Autobranche (IVA) in het Nederlandse Driebergen waar hij een commerciële opleiding volgde gericht op de Automobielindustrie. 

Werk

Sinds 2015 tot op heden is Pablo medewerker van Sander Loones, minister van Defensie & Ambtenarenzaken. 

Politiek

In januari 2016 was Pablo (her)oprichter van Jong N-VA Westkust, een afdeling die ondertussen is uitgegroeid tot een ploeg van 10 bestuursleden. Pablo is ook voorzitter van deze afdeling.

In oktober 2018 nam Pablo voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in zijn gemeente Koksijde-Oostduinkerke, vanop de zestiende plaats haalde Pablo een mooie persoonlijke score van 529 voorkeurstemmen

Met dezelfde gedrevenheid en motivatie wil hij de regio Westhoek-Westkust zo goed mogelijk vertegenwoordigen binnen Jong N-VA, hij wil de stem zijn van iedere jongere uit deze regio en als ultieme droom zou Pablo graag een rol spelen in de oprichting van nieuwe afdelingen binnen de regio Westhoek-Westhoek. 

Jongerenverantwoordelijke & bestuurslid N-VA Koksijde-Oostduinkerke
Voorzitter Jong N-VA Westkust
Voorzitter Jong VVB Bachten de Kupe
Bestuurslid VVB Bachten de Kupe 
Algemene Vergadering Jong N-VA
Regiocoördinator Westhoek & Westkust Jong N-VA
Lid Algemeen Nederlands Verbond (ANV)

Oostduinkerke
06 sep 1989
Tel.
0473 82 01 07