Home Wie is Wie? Sam Nauwelaerts

Sam Nauwelaerts

RC Kempen

Wie is Sam?

Sam Nauwelaerts is in Lier geboren op 2 april 1995. Sinds augustus 2021 woont hij in Herentals met zijn vriendin. Daarvoor was hij heel zijn leven woonachtig in Grobbendonk. In 2014 begon hij met zijn studie international business management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. In 2018, na een zeer leerrijke stage bij Flanders Investment & Trade (FIT) aan de Belgische ambassade van Stockholm studeerde hij af. Daarna is hij voluit gegaan voor een masterdiploma Internationale betrekkingen en diplomatie aan de Universiteit Antwerpen. Deze is hij momenteel aan het afronden.

Verder werkt Sam sinds januari 2022 voor de gemeente Wommelgem als Beleidsmedewerker mobiliteit en lokale economie. In het weekend kan je hem dikwijls achter de draaitafels vinden als dj. Andere hobby’s van Sam zijn tennis, padel, crossfit en wanneer het kan geniet hij dikwijls ook van een wandeling of een loopje in de Kempense natuur.

Politiek bij (Jong) N-VA

In maart 2019 richtte Sam Jong N-VA Grobbendonk op. Hier was hij voorzitter tot zijn verhuis naar Herentals. In datzelfde jaar richtte hij samen met enkele andere studenten Jong N-VA StuAnt op in Antwerpen. Daar was hij het eerste jaar ab-actis (secretaris). Het jaar nadien was hij vice-praeses (ondervoorzitter). In Herentals vervoegt hij momenteel het zeer enthousiaste team van zowel Jong N-VA en de N-VA zelf.

Tijdens de afdelingsraad van maart 2022 werd Sam verkozen als regiocoördinator voor de regio Kempen waar hij zal proberen om de politieke kaart in de Kempen nog geler te doen kleuren door jongeren mee in het verhaal van de N-VA te nemen.

Waarom bij de N-VA?

Tijdens zijn stage in Stockholm besefte Sam al snel dat Vlaanderen op internationaal vlak zeker sterker kan en mag staan. Veel beslissingen spelen zich af boven het hoofd van de Vlaming, zonder dat deze het gevoel heeft hier inspraak over te hebben. Vlaanderen is de economische motor in dit land. Al het harde werk dat de Vlaming dagelijks presteert zorgt ervoor dat Vlaanderen welvarend is. En dat mag beloond worden. Het gezond verstand dat de N-VA gebruikt om beleid te voeren dat ondernemend Vlaanderen blijft steunen is broodnodig. Wat Vlaanderen doet, doet het beter. Sam wil hier aan bijdragen en kiest daarom resoluut voor de N-VA.

Sam Nauwelaerts
Herentals
02 apr 1995