Evi Rasschaert

Evi Rasschaert zag in 1997 het levenslicht in het Oost-Vlaamse Wetteren. Als kind van een Vlaamsgezinde familie kwam ze al zeer snel in contact met de politiek en dan vooral met de N-VA. Evi’s vader stond namelijk aan de wieg van het lokale N-VA-bestuur in Wichelen.

Wat begon met het mee helpen op een eetfestijn en het verdelen van de huis-aan-huisbladen veranderde al snel in een engagement als bestuurslid binnen de partij. In 2014 richtte ze samen met een aantal andere jongeren een lokale Jong N-VA-afdeling op. Ook in de regionale afdeling ging ze vanaf dat jaar aan de slag.


Lokaal mandataris

In 2018 stelde Evi zich voor het eerst kandidaat voor de lokale verkiezingen. Daarbij geraakte ze rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid. Op zo’n jonge leeftijd een mandaat opnemen is niet evident.

Om jongeren voor te bereiden op zo’n mandaat en andere jonge mandatarissen te ondersteunen, zal Evi mee haar schouders zetten onder het Jong N-VA-project Lokale academie. Op die manier kunnen onze jongeren zelfverzekerd en met kennis van zaken naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken in 2024.

Onderwijs en vorming

Als leerkracht in het secundair onderwijs komt Evi dagelijks in contact met de jeugd, en blijft zo betrokken met wat er leeft bij de jongeren. Jongeren vormen is voor Evi een passie. Een passie die ze binnen Jong N-VA wil verder zetten.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x