Jeroen Bergers


Jeroen Bergers is nationaal voorzitter van Jong N-VA. Hij is geboren op 7 april van het jaar 2000 en studeert rechten aan de KU Leuven. Voor zijn nationale functie was hij niet alleen oprichter, maar gedurende vijf jaar ook voorzitter van Jong N-VA Vilvoorde. Daarnaast was hij actief als actieverantwoordelijke in de studentenafdeling Jong N-VA Leuven en regiocoördinator. Zo stond hij mee aan de wieg van heel wat Jong N-VA afdelingen in de Vlaamse Rand. Hij schrijft regelmatig voor Doorbraak en werkt er mee aan de podcast. In zijn vrije tijd kan je hem terugvinden in Catalonië, het Baskenland of in Aquitaine als surfmonitor. Met Jeroen kiest Jong N-VA resoluut voor een Vlaams en rebels verhaal. We communiceren serieus wanneer het moet, maar ludiek wanneer het kan. Bovendien is de nodige studentikoziteit ook aanwezig. Zo is Jong N-VA niet alleen de grootste, maar ook de leukste jongerenpartij van Vlaanderen.


Voluit Vlaams

Als inwoner van Vilvoorde die in Brussel naar school ging werd Jeroen al snel geconfronteerd met de negatieve gevolgen van de verbrusseling. Zijn politiek engagement is daarom vooral ook een Vlaams engagement. De keuze voor N-VA vond Jeroen dus al op zijn 16e vanzelfsprekend. Zelfbestuur is de enige manier om een welvarende toekomst voor Vlaanderen te verzekeren. Vandaar kan je Jeroen regelmatig terugvinden op de barricade. Hij was actief bij TAK en gaat ook met Jong N-VA regelmatig op actie voor de Vlaamse zaak. Zo wil hij op een ludieke manier werken aan Vlaamse bewustwording en de politiek aantrekkelijker maken voor jongeren.

Verjonging

Jeroen wil met zijn engagement een verjongingsoperatie in de partij inzetten. Jongeren kunnen wanneer ze hun stem laten horen enorm wegen op het beleid, maar beseffen dat vaak nog niet. Daarom wil hij hen ondersteunen en de middelen geven om zowel lokaal als nationaal het beste van zichzelf te laten zien.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x