Joachim De Leenheer

Op donderdag 25 maart 1993 werd Joachim geboren te Aalst. Zijn hele leven heeft hij doorgebracht in Denderleeuw en deelgemeenten. Tijdens zijn jeugd woonde hij in Welle en sinds het verlaten van het ouderlijk nest is hij woonachtig te Iddergem. School, sport en jeugdbeweging werden in Denderleeuw beleeft. Een student is hij nooit echt geweest en na een poging op de universiteit Gent gooide hij het roer om richting een jaar secundair na secundair onderwijs. Tijdens deze opleiding integrale veiligheid kwam hij in contact met de FOD Financiën Algemene Administratie der Douane en Accijnzen en sinds september 2013 werkt hij hier full time in ploegen en weekends. Zo valt zijn profiel van werkmens toch wat op tussen al die universitairen die jong N-VA rijk is.
In zijn vrije tijd kan je hem terugvinden rond een kaart of bordspel of in de tuin waar toch altijd veel werk te vinden is.


Ondanks dat hij niet uit een politiek nest voortkomt kwam de politieke interesse al snel. De gekleurde balkjes die op de televisie tevoorschijn kwamen tijdens de Nederlandse verkiezingen van 2002 en later de Belgische verkiezingen van 2004 en wat deze verhoudingen allemaal betekenden piekte de fascinatie van deze jonge kerel. Door samen met vader het journaal en de zevende dag te bekijken de volgende jaren leerde hij de wereld van de politiek kennen in een tijdperk dat er nog geen internet in iedere huiskamer was.

Joachim zijn politieke carrière begon eind 2018 toen hij opkwam bij de lokale verkiezingen in Denderleeuw en bij de daaropvolgende bestuursverkiezingen in 2019 werd hij verkozen tot ondervoorzitter. Kort hierop sloot hij zich aan bij jong N-VA kanton Aalst en ook daar is hij sinds 2022 ondervoorzitter.

Waarom de N-VA?

Zelf zegt hij altijd dat hij niet gekozen heeft voor de N-VA, maar dat de partij hem heeft verdiend. Voor Joachim is de N-VA de enige partij die op de juiste manier naar de toekomst kijkt. Onze focus op een lage staatsschuld en persoonlijke vrijheid is de manier om onze toekomst veilig te stellen voor de jeugd en alle uitdagingen die hen tegemoet komen.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x