Klaas De Smedt

Wie is Klaas?

Klaas De Smedt werd geboren in Dendermonde op 25 september 1994. Hij is woonachtig in Lebbeke. Na zijn studies als bachelor in de toegepaste taalkunde Frans-Duits-Nederlands en master in de meertalige communicatie Frans-Duits-Nederlands startte hij als leerkracht secundair onderwijs aan het Vrij Katholiek Onderwijs te Opwijk. Tot op vandaag doet hij daar een poging puberende jongeren de liefde voor de Franse en Duitse taal bij te brengen. Met wisselend succes… 

In de vrije tijd die hem nog rest, vind je Klaas vaak op restaurant, waar hij zijn handelsmerk “iet goun eetn” alle eer aan doet. Een aantal keer per jaar ontvlucht hij de drukte tijdens een culturele citytrip of een lazy strandvakantie. Bij goed weer tref je hem ook te fiets of te voet in de vele Vlaamse natuurpareltjes.De politiek

In oktober 2010 maakte Klaas op 16-jarige leeftijd zijn intrede in de politiek. Sindsdien vervult hij verschillende politieke functies binnen de partij. Het voorzitterschap van de interne Jong N-VA-democratie, de Afdelingsraad, is sinds 1 maart 2020 zonder twijfel één van zijn favorieten. Als coördinator regionale werking begeleidt en ondersteunt hij de achttien regiocoördinatoren in hun taak om Jong N-VA op de kaart te zetten.

Daarnaast is hij sinds mei 2019 voorzitter van de Lebbeekse N-VA-afdeling en mag hij zich sinds oktober 2017 secretaris van het arrondissementeel bestuur (AB) van Dender en derhalve partijraadslid noemen. Ook in de afdelingen van Jong N-VA Lebbeke en Jong N-VA Dender is hij geen onbekende.

Waarom N-VA?
 

Politiek heeft hem altijd geboeid, hij was dan ook vlug van plan om zich actief te engageren. De keuze voor N-VA was een evidentie. Klaas is opgegroeid in een Vlaams nest, het is hem dus met de paplepel meegegeven. Als lid van de enige echte volkspartij in Vlaanderen, draagt hij vol overtuiging onze Vlaamse, centrum-rechtse boodschap uit! Ten strijde voor een warme, inclusieve samenleving met respect voor de waarden en normen waar onze voorouders voor gevochten hebben!
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x