Torben Gering

West-Vlaming in Herent

Torben is geboren in Kortrijk in 1993. Na zijn bachelorjaren aan de rechtenfaculteit van de KU Leuven campus Kortrijk (KULAK) mocht hij Leuven ontdekken en er na een stevig studentenleven zijn studies voltooien. Leuven was liefde op het eerste gezicht. Het charisma van de stad, de Oude Markt, de parken en nabijgelegen bossen en de bruisende sfeer brachten Torben in betovering.

Na zijn master volgde Torben nog de master-na-master in het Vennootschapsrecht aan de Brusselse afdeling van onze Alma Mater. Torben bleef na zijn studies plakken in het wondermooie Leuven. Torben woonde er samen met de liefde van zijn leven (Charlotte) in Kessel-Lo, tot ze begin 2023 de keuze namen om te verhuizen naar het prachtige Herent.


"De kunst van het onderhandelen"

Torben is advocaat en erkend bemiddelaar aan de balie van Brussel. Als advocaat vindt hij het zeer belangrijk om rekening te houden met het menselijke aspect bij conflicten, de reden waarom hij zich heeft aangesloten bij een advocatenkantoor waar “de kunst van het onderhandelen” de slagzin is en waar conflictoplossing via bemiddeling centraal staat. Torben heeft bovendien mee een boek geschreven over onderhandelen, “De kracht van onderhandelen”.

Actief verenigingsleven

Naast zijn professioneel leven is Torben zeer aanwezig in tal van verenigingen. Hij is actief bij Jong N-VA (als lid van het Dagelijks Bestuur), zetelt in het nationale partijbestuur en het AB van Leuven en wil die ervaring gebruiken op lokaal en nationaal vlak.

Daarnaast is Torben actief in verenigingen voor ondernemers, zoals JCI Leuven (waar hij bestuurslid is) en Jong VOKA. Bovendien is hij ook een vrijwillige medewerker van enkele verenigingen voor advocaten, zoals het Vlaams Pleitgenootschap en de JABkes (Jong Advocaten Brussel).

Vrije tijd

In zijn vrije tijd geniet Torben van een frisse pint, van een stevige wandeling in de groene omgeving van Herent en gooit hij af en toe eens een bal in de basketbalring (Winksele Globetrotters). Torben houdt tevens van stevige lectuur en heeft een passie voor alles wat geschiedenis uitstraalt. Naast een fervente muziekliefhebber, gaande van opera tot heavy metal, is Torben gepassioneerd door ondernemers en de horeca. Jarenlang heeft hij als jobstudent in een sterrenrestaurant gewerkt, waar hij de passie voor de keuken overgenomen heeft en waar hij heeft ontdekt wat waar ondernemen is: passie en durven.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x