Yoachim Pieders


Yoachim Pieders werd in 2000 geboren in Vilvoorde. Hij is momenteel voorzitter van N-VA Vilvoorde en werkt sinds april 2023 als stafmedewerker voor Jong N-VA Nationaal. Daarvoor werkte hij als ambtenaar van de burgerlijke stand voor de stad Vilvoorde. Daarnaast is hij erevoorzitter van het Jeugd Parlement Jeunesse en was hij actief bij TAK. Yoachim is gepassioneerd door visuele communicatie, maar ook door onderwerpen als de Belgische nationaliteitswetgeving en burgerzaken.


Pjeirefretter in de Vlaamse Rand  

Als Vilvoordenaar zet Yoachim zich dagelijks in voor de belangen van de inwoners van de stad waar hij geboren en getogen is. Hij ervaarde snel de desastreuze gevolgen van de verfransing en verbrusseling van Vilvoorde en de Vlaamse Rand.  

Een van de speerpunten waar hij actief mee bezig is, is ondernemerschap en de lokale economie. Aangezien Yoachim uit een horecafamilie komt, vraagt hij meer aandacht voor kleine zelfstandige bedrijven en de horeca.  

Jong N-VA  

Sinds 2018 is Yoachim actief binnen Jong N-VA. Hij ging eerst aan de slag als bestuurslid van Jong N-VA Leuven en Jong N-VA Vilvoorde. Nadien werd Yoachim verkozen tot penningmeester van Jong N-VA Vilvoorde. In mei 2022 nam Yoachim de fakkel over van Jeroen Bergers en werd hij voorzitter van Jong N-VA Vilvoorde. Binnen Jong N-VA was hij vooral bezig met het visualiseren van acties. Van zijn hobby heeft hij vanaf april zijn beroep gemaakt en is hij voor Jong N-VA Nationaal verantwoordelijk voor onder andere communicatie.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x