7 februari 2024

Jong N-VA lanceert eigen ontradingscampagne

Jong N-VA brengt zelf een ontradingscampagne uit om de asielchaos een halt toe te roepen. "We zien toenemende onveiligheid op straat door illegalen én overvolle opvangcentra. Het is hoog tijd voor een omslag naar het Australisch model. Als de regering het nalaat om alle middelen in te zetten om illegale migratie tegen te gaan, doen we het met Jong N-VA gewoon zelf. Daarom brengen we een duidelijke ontradingscampagne met een heldere boodschap: Don’t come to Belgium!”, reageert Jong N-VA-voorzitter Jeroen Bergers. 


Onder voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) kwamen er ook campagnes online via de Dienst Vreemdelingenzaken. Ze hebben als doel potentiële migranten af te raden naar België te reizen. “Zo’n ontradingscampagne werkt wel degelijk. Australië en Denemarken bewijzen dat. In tegenstelling tot deze regering blijven we met Jong N-VA niet bij de pakken zitten en lanceren we ze zelf.” De campagne wordt uitgevoerd in Afghanistan, Eritrea, Kameroen en Burundi. In een eerste ronde zal de campagne 200.000 mensen bereiken. Asielzoekers uit deze landen vertegenwoordigen een groot aantal van de asielaanvragen. “Hopelijk schudt onze ontradingscampagne de staatssecretaris wakker en neemt ze haar verantwoordelijkheid om illegale migratie te stoppen eindelijk op.”

“We moeten alle middelen tegen illegale migratie inzetten”

- Jeroen Bergers“De ongeremde migratiestroom kost de samenleving handenvol geld en het draagvlak bij de bevolking voor nog meer illegale migratie is volledig verdwenen. Vivaldi faalt op alle fronten. Ontrading synchroon met een fors terugkeerbeleid is nodig om deze asielchaos op te lossen. Het is geen vriendelijke boodschap, maar dat is ook niet de bedoeling. We moeten asielzoekers afraden naar hier te reizen en in de val te trappen van mensensmokkelaars en hun valse beloftes. Bij het huidige systeem waar mensen een fortuin betalen aan een mensensmokkelaar om op een gammel bootje de Middellandse Zee over te steken wint niemand. Onze ontradingscampagnes zijn geen zaligmakende oplossing, maar brengen wel een broodnodige boodschap”, zegt initiatiefnemer Jimi Claeys die voorzitter is van Jong N-VA Edegem.


Asielchaos onder Vivaldi


Het Vivaldibeleid op asiel en migratie is een complete chaos. De wachtlijst met asielzoekers blijft toenemen en de terugkeercijfers zijn onder deze regering gehalveerd. België slaagt er al maanden niet in om asielzoekers opvang te bieden. De tentenkampen op straat, de kraakpanden en het inrichten van hotels en jeugdherbergen als opvangplaats vormen hiervan het schrijnende bewijs. En dat met een recordbudget dat oploopt tot meer dan 1 miljard euro. De regering verkondigde een humaner asielbeleid te voeren, maar werd hiervoor al bijna 10.000 keer door een rechtbank veroordeeld. “Het is zelfs zo ver gekomen dat meubilair van staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v) en premier Alexander De Croo (Open VLD) in beslag werd genomen om dwangsommen aan individuele asielzoekers uit te betalen. Die chaos kan niet blijven duren. In plaats van mensen blaasjes wijs te maken over het beloofde land moeten we illegale migratie eindelijk onmogelijk maken. We moeten de omslag naar een Australisch migratiemodel maken.”

 

“Na de terroristische aanval in Schaarbeek, was er even sprake van een strenger asielbeleid. Maar in de realiteit gebeurt er niets om te voorkomen dat migranten de oversteek maken naar ons continent. Zo lossen we dit probleem nooit op. Daarom moeten we inzetten op ontrading in herkomstlanden. De N-VA staat voor een streng asiel- en migratiebeleid. De huidige verwelkomingspolitiek legt een te grote druk op de lokale besturen, de sociale instanties en de bredere samenleving. Met onze ontradingscampagne nemen we zelf verantwoordelijkheid om te tonen dat het anders kan en moet”, besluiten de Jong N-VA’ers.


Jong N-VA lanceert eigen ontradingscampagne

Jong N-VA slaat tenten op voor betaalbare woningen in Leuven

Een betaalbare woning in de eigen streek vinden is een serieuze uitdaging voor heel wat jongeren. Zeker in Leuven, de duurste stad van Vlaanderen, is dat niet evident.

18 april 2024

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA VUB erkenning geweigerd door studentenraad

De studentenraad van de VUB heeft vandaag de definitieve erkenning van Jong N-VA VUB, ondanks dat we aan alle voorwaarden voldoen en positief advies kregen van BSG geweigerd.

26 februari 2024

Nieuwsbericht lezen

Het slachtoffercomplex van Queen Nikkolah

In De Standaard van 4 januari schreef Laura Nsengiyumva, beter bekend als Queen Nikkolah, een opiniestuk waarin ze Jong N-VA beschuldigde van belaging en ons vergeleek met Reuzegom. Die aantijgingen zijn simpelweg onzin. Daarom kroop onze voorzitter Jeroen Bergers direct in zijn pen om een recht van antwoord te schrijven. Helaas gunt De Standaard ons dit recht op wederwoord niet. Daarom leest u zijn reactie nu integraal op onze website.

29 januari 2024

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA reageert met actie op komst Queen Nikkolah

Op 6 december komt de fel besproken Queen Nikkolah naar Hal 5 in Leuven. Als positieve reactie deelde Jong N-VA op de vooravond van het Sinterklaasfeest verkleed als Sinterklaas en Zwarte piet snoepgoed uit in het centrum van Leuven.

6 december 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA roept De Croo met cadeau op om daad bij het woord te voegen

De verkiezingen naderen en dus zet Open VLD plots enorm in op kernenergie. “Het is een goede zaak dat Open VLD ons standpunt overneemt, maar waarom zou de premier wachten tot na de verkiezingen? Voeg de daad bij het woord en schrap de wet op de kernuitstap. Gooi desnoods Groen en Ecolo uit de regering”

4 december 2023

Nieuwsbericht lezen

Zuhal Demir Studentenzwier

Een beetje rebelsheid kan de wereld veranderen. Zuhal Demir, leading lady van de Vlaamse regering, weet dat als geen ander. Daarom komt ze in december met de Demir studentenzwier naar u toe!

18 november 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA Galabal!

11 november nodigen we jullie uit voor hét Jong N-VA Galabal

11 november 2023

Nieuwsbericht lezen

Najaarskalender Jong N-VA

22 augustus 2023

Nieuwsbericht lezen

Fijne Vlaamse Feestdag!

Vlaanderen geeft ons kansen en verzekert onze welvaart. Vlaanderen is ons land. Fijne Vlaamse feestdag!

11 juli 2023

Nieuwsbericht lezen

'Sale Flamand'

Menig Vlaming heeft dit verwijt al eens te horen gekregen. Afgelopen weekend riep Lucie Demaret, MR politica en vriendin van Georges-Louis Bouchez, dit verwijt na een verkeersruzie in Knokke.

28 juni 2023

Nieuwsbericht lezen

Voorzitter Jeroen Bergers in #deafspraakopvrijdag

Onze voorzitter was afgelopen vrijdag aanwezig op De Afpraak op Vrijdag met Ivan De Vadder.

19 mei 2023

Nieuwsbericht lezen

De nieuwe website van Jong N-VA

Jong N-VA stelt haar nieuwe website voor. Een compleet nieuwe stijl in een moderne jas. Ontdek onze nieuwe site en geef jouw mening!

7 mei 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA bevlagt Vlaamse klassiekers

Ook dit jaar stonden we met Jong N-VA op Gent-Wevelgem en de Paterberg tijdens de Ronde van Vlaanderen.

4 april 2023

Nieuwsbericht lezen

Onze nieuwe medewerker!

Vandaag begint onze nieuwe medewerker Yoachim Pieders. Veel succes Yoachim!

3 april 2023

Nieuwsbericht lezen

Stop de kernuitstap!

Met een stevige delegatie aanwezig in Tihange om te betogen tegen de kernuitstap.

31 januari 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA houdt actievoerders ABVV een spiegel voor

Het ABVV betoogt tegen de VDAB. Absurd, want eigenlijk voeren ze dus actie tegen zichzelf. De vakbonden hebben namelijk de helft van de zetels in de Raad van Bestuur van de VDAB. Daarom gingen we hen letterlijk een spiegel voorhouden. Haal de vakbonden uit het bestuur van de VDAB!

12 december 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA naar congres van Junge Union

In november gingen we naar Deutschlandtag, het congres van Junge Union. De jongerenpartij van CDU/CSU.

20 november 2022

Nieuwsbericht lezen

BDW Studententournee - Hoe woke onze cultuur vernietigt

Niemand minder dan N-VA voorzitter Bart De Wever komt naar alle studentensteden! Bart De Wever geeft een lezing in het kader van zijn studententournee, getiteld: ”Hoe woke onze cultuur vernietigt.”

20 oktober 2022

Nieuwsbericht lezen

"Veegt je principes als de beste weg." Bestel je Belgische vod.

Met Jong N-VA kunnen we Vivaldi niet langer aanzien . De tricolore is haar glans definitief kwijt. Enkel tijdens voetbalmatchen wordt ze nog door Jupiler opgevist. Je kan de driekleur maar beter gebruiken waar ze wel nog goed voor is. Daarom geven we Belgische vodden weg.

21 juli 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA roept verkleed als detectives stad Gent op om woonfraude aan te pakken

Vlaams minister voor wonen Matthias Diependaele biedt sociale woonmaatschappijen een gunstige raamovereenkomst aan om sociale huurders door privébedrijven te laten controleren op eigendommen in het buitenland. Zo kunnen fraudeurs uit hun sociale woning worden gezet.

23 juni 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA stuurt confronterende kaart over onverdoofd slachten naar Connor Rousseau

Woensdag 8 juni verwierp de Brusselse commissie leefmilieu het verbod op onverdoofd slachten. Opvallend was vooral dat Vooruit, die in Vlaanderen wel voor een verbod was, in Brussel tegenstemde. Nog opvallender was de argumentatie waarmee ze tegenstemden.

17 juni 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA geeft Nederlandse les aan partijbureau MR

Het gebrek aan Nederlandstalige onderwijs ligt volgens Bouchez ook aan de basis van zijn eigen krakkemikkige Nederlands. Alhoewel Bouchez de enige Waalse politicus is die regelmatig met Vlaamse pers communiceert komt hij namelijk niet verder dan zijn eigen naam in het Nederlands te vertellen.

31 mei 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA overhandigt routebeschrijvingen aan Sammy Madhi

In Machelen, Steenokkerzeel, Zandvliet en Jabbeke worden nieuwe asielcentra gebouwd. De burgemeesters van de respectievelijke gemeenten stootten echter op een complete onwil van staatssecretaris voor asiel en migratie Sammy Madhi om hierover in dialoog te gaan.

17 mei 2022

Nieuwsbericht lezen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x