17 mei 2022

Jong N-VA overhandigt routebeschrijvingen aan Sammy Madhi

In Machelen, Steenokkerzeel, Zandvliet en Jabbeke worden nieuwe asielcentra gebouwd. De burgemeesters van de respectievelijke gemeenten stootten echter op een complete onwil van staatssecretaris voor asiel en migratie Sammy Madhi om hierover in dialoog te gaan. Verschillende burgemeesters moesten het zelfs via de pers te weten komen. Daarom overhandigde Jong N-VA staatssecretaris Madhi deze ochtend routebeschrijvingen van zijn kabinet naar de gemeentehuizenHet openen van een asielcentrum heeft een serieuze impact op een gemeente. Het gesprek aangaan met de lokale burgemeesters om met oplossingen te komen voor hun bezorgdheden is dan toch het minimum minimorum. Hopelijk vindt Madhi met onze routebeschrijvingen eindelijk zijn weg naar deze gemeenten om het gesprek aan te gaan”, vertelt Jong N-VA voorzitter Jeroen Bergers. 

In Steenokkerzeel, Zandvliet en Jabbeke gaat het over gesloten asielcentra. We zijn voor alle duidelijkheid niet tegen de bouw van nieuwe gesloten asielcentra. Deze zijn broodnodig voor het voeren van een serieus terugkeerbeleid. De ervaring leert ons namelijk dat iemand die gewoon een papiertje krijgt met daarop het bevel om het land te verlaten dat meestal niet doet” verduidelijkt Bergers “We vinden het echter totaal geen serieuze manier van werken dat de burgemeesters via de pers te weten moeten komen dat zo’n centrum in hun gemeente gebouwd wordt. De lasten van zo’n centrum zijn namelijk voor de lokale politie.

In Machelen gaat het over een open asielcentrum. Voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen op te vangen is er ongetwijfeld heel wat draagvlak, maar het asielcentrum zou voor heel wat verschillende nationaliteiten gebruikt worden. De druk op de gemeente is dan ook veel groter, aangezien naast de politiediensten ook het lokaal onderwijs, de gemeentediensten en de lokale economie de impact van het asielcentrum dagelijks moeten verwerken. Dat deze beslissing dan eenzijdig van bovenaf wordt opgelegd is moeilijk te begrijpenOnze vraag voor een serieuze dialoog is allesbehalve extreem.” 


Jong N-VA overhandigt routebeschrijvingen aan Sammy Madhi

Voorzitter Jeroen Bergers in #deafspraakopzondag

Onze voorzitter was afgelopen vrijdag aanwezig op De Afpraak op Vrijdag met Ivan De Vadder.

19 mei 2023

Nieuwsbericht lezen

De nieuwe website van Jong N-VA

Jong N-VA stelt haar nieuwe website voor. Een compleet nieuwe stijl in een moderne jas. Ontdek onze nieuwe site en geef jouw mening!

7 mei 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA bevlagt Vlaamse klassiekers

Ook dit jaar stonden we met Jong N-VA op Gent-Wevelgem en de Paterberg tijdens de Ronde van Vlaanderen.

4 april 2023

Nieuwsbericht lezen

Onze nieuwe medewerker!

Vandaag begint onze nieuwe medewerker Yoachim Pieders. Veel succes Yoachim!

3 april 2023

Nieuwsbericht lezen

Stop de kernuitstap!

Met een stevige delegatie aanwezig in Tihange om te betogen tegen de kernuitstap.

31 januari 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA houdt actievoerders ABVV een spiegel voor

Het ABVV betoogt tegen de VDAB. Absurd, want eigenlijk voeren ze dus actie tegen zichzelf. De vakbonden hebben namelijk de helft van de zetels in de Raad van Bestuur van de VDAB. Daarom gingen we hen letterlijk een spiegel voorhouden. Haal de vakbonden uit het bestuur van de VDAB!

12 december 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA naar congres van Junge Union

In november gingen we naar Deutschlandtag, het congres van Junge Union. De jongerenpartij van CDU/CSU.

20 november 2022

Nieuwsbericht lezen

BDW Studententournee - Hoe woke onze cultuur vernietigt

Niemand minder dan N-VA voorzitter Bart De Wever komt naar alle studentensteden! Bart De Wever geeft een lezing in het kader van zijn studententournee, getiteld: ”Hoe woke onze cultuur vernietigt.”

20 oktober 2022

Nieuwsbericht lezen

"Veegt je principes als de beste weg." Bestel je Belgische vod.

Met Jong N-VA kunnen we Vivaldi niet langer aanzien . De tricolore is haar glans definitief kwijt. Enkel tijdens voetbalmatchen wordt ze nog door Jupiler opgevist. Je kan de driekleur maar beter gebruiken waar ze wel nog goed voor is. Daarom geven we Belgische vodden weg.

21 juli 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA roept verkleed als detectives stad Gent op om woonfraude aan te pakken

Vlaams minister voor wonen Matthias Diependaele biedt sociale woonmaatschappijen een gunstige raamovereenkomst aan om sociale huurders door privébedrijven te laten controleren op eigendommen in het buitenland. Zo kunnen fraudeurs uit hun sociale woning worden gezet.

23 juni 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA stuurt confronterende kaart over onverdoofd slachten naar Connor Rousseau

Woensdag 8 juni verwierp de Brusselse commissie leefmilieu het verbod op onverdoofd slachten. Opvallend was vooral dat Vooruit, die in Vlaanderen wel voor een verbod was, in Brussel tegenstemde. Nog opvallender was de argumentatie waarmee ze tegenstemden.

17 juni 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA geeft Nederlandse les aan partijbureau MR

Het gebrek aan Nederlandstalige onderwijs ligt volgens Bouchez ook aan de basis van zijn eigen krakkemikkige Nederlands. Alhoewel Bouchez de enige Waalse politicus is die regelmatig met Vlaamse pers communiceert komt hij namelijk niet verder dan zijn eigen naam in het Nederlands te vertellen.

31 mei 2022

Nieuwsbericht lezen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x