29 januari 2024

Het slachtoffercomplex van Queen Nikkolah

In De Standaard van 4 januari schreef Laura Nsengiyumva, beter bekend als Queen Nikkolah, een opiniestuk waarin ze Jong N-VA beschuldigde van belaging en ons vergeleek met Reuzegom. Die aantijgingen zijn simpelweg onzin. Daarom kroop onze voorzitter Jeroen Bergers direct in zijn pen om een recht van antwoord te schrijven. Helaas gunt De Standaard ons dit recht op wederwoord niet. Daarom leest u zijn reactie nu integraal op onze website.

Op vrijdag 5 januari overwon Laura Nsengiyumva, beter bekend als Queen Nikkolah, naar verluidt de pesterijen die ervoor zorgden dat ze tijdens de feestdagen amper kon glimlachen. 

Die dag schreef ze in De Standaard een column over alle zogenaamd onverdraagzame en racistische reacties die ze kreeg naar aanleiding van haar optreden. Ondanks dat polariseren naar eigen zeggen niet in de aard van Queen Nikkolah ligt, voelt ze zich daarbij toch verplicht om dingen te verzinnen om haar verhaal aan te dikken.

Sinterklaas

Zo schrijft ze dat studenten van Jong N-VA haar verkleed als Zwarte Pieten belaagden in de straten van Leuven. Een zware beschuldiging — belaging is strafbaar met een gevangenisstraf tot twee jaar — die kant noch wal raakt.

Tijdens de Sinterklaasperiode hebben wij met Jong N-VA, inderdaad verkleed als Sinterklaas en Zwarte Piet, snoepgoed en mandarijntjes uitgedeeld aan Leuvense jongeren op de Oude Markt. Dit om te tonen dat wij onze tradities wel koesteren. Deze actie ging niet alleen op twee kilometer afstand van het evenement van Queen Nikkolah in Kessel-Lo door, ze vond zelfs plaats op een andere dag! Verder vergelijkt ze de uitdeelacties die honderden Vlaamse verenigingen naar aanleiding van Sinterklaas organiseerden met het drama dat zich bij Reuzegom afspeelde. 2024 is net begonnen, maar dit zou al wel eens de meest misplaatste vergelijking van het jaar kunnen zijn.

Slachtoffers en daders

Ik ben geen psycholoog, maar de kans lijkt me groot dat mevrouw Nsegiyumva lijdt aan een slachtoffercomplex. Jammer genoeg zit die aandoening in de kern van de woke ideologie die redelijk wat aanhang geniet in onze samenleving.

De linkse schrijver Joris Luyendijk had in tegenstelling tot andere wokisten het lef om daarvoor uit te komen. In zijn boek De zeven vinkjes - Hoe mannen zoals ik de baas spelen deelt hij de samenleving op in twee groepen: daders en slachtoffers. De daders, zogenaamde zevenvinkjesmannen, zijn de apex predators van de huidige samenleving. Ze zijn blank, hetero, man, spreken algemeen Nederlands, zijn hoogopgeleid, hebben hoogopgeleide ouders en wonen in de randstand.

Wie voldoet aan deze eigenschappen heeft zijn mogelijke successen enkel te danken aan die geprivilegieerde positie. Wie minder eigenschappen kan afvinken wordt ontslagen van elke vorm van eigen verantwoordelijkheid, mag ongebreideld polariseren en elke uiting van Westerse cultuur aanvallen. In de woke wereld van Nsengiyumva maakt het niet uit dat haar beschuldigingen aan ons adres vals zijn. Ze hadden waar kúnnen zijn. Zuiver en alleen daarom horen wij, ondanks dat we met onze Sinterklaasactie honderden kinderen van zowel allochtone als autochtone afkomst een leuk moment bezorgden, in het verdomhoekje. Dit voorbeeld illustreert perfect hoe woke de samenleving enkel maar verdeelt.

"Beste mevrouw Nsengiyumva, zolang u dat zelf wil zal u in ons vrije land inderdaad Queen Nikkolah kunnen blijven spelen, maar steeds meer Vlamingen zijn die voortdurende aanvallen op onze cultuur grondig beu. Maak u dus geen illusies. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn er om te blijven."

Gemeenschapsvorming

Woke zorgt er bijgevolg niet voor dat ongelijkheden in de samenleving, die er wel degelijk zijn, worden aangepakt. De opdeling van de maatschappij in slachtoffers en daders maakt het enkel onmogelijk om werk te maken van een hechte gemeenschap. Die gemeenschap is nochtans broodnodig om voldoende draagvlak te hebben voor sociaal beleid. Een mens voelt namelijk meer impulsen tot solidariteit met iemand waarmee hij of zij zich kan identificeren dan met wildvreemden. Progressieve wokisten schieten dus paradoxaal genoeg in hun eigen voet.

Eerst lag alleen Zwarte Piet onder vuur. Nu is ook Sinterklaas niet meer welkom. Als we toegeven zullen ongetwijfeld nog andere waardevolle tradities gecanceld worden. Die verdeling draagt nergens toe bij. Laat kinderen gewoon genieten van Sinterklaas en Zwarte Piet. Omarm onze tradities als bouwstenen voor een sterke gemeenschap en solidariteit. Beste mevrouw Nsengiyumva, zolang u dat zelf wil zal u in ons vrije land inderdaad Queen Nikkolah kunnen blijven spelen, maar steeds meer Vlamingen zijn die voortdurende aanvallen op onze cultuur grondig beu. Maak u dus geen illusies. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn er om te blijven.


Het slachtoffercomplex van Queen Nikkolah

Jong N-VA’ers Lotte Peeters en Eva Demesmaeker rechtstreeks verkozen!

Met respectievelijk 9.666 en 11.494 voorkeurstemmen werden Lotte Peeters en Eva Demesmaeker rechtstreeks verkozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

12 juni 2024

Nieuwsbericht lezen

Jean-Marie Dedecker erelid van Jong N-VA

Met trots kondigt Jong N-VA aan dat Jean-Marie Dedecker erelid is geworden. Tijdens de campagne overhandigde Sam Vandoorne, onze nationale penningmeester, hem zijn erelidkaart.

8 juni 2024

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA slaat tenten op voor betaalbare woningen in Leuven

Een betaalbare woning in de eigen streek vinden is een serieuze uitdaging voor heel wat jongeren. Zeker in Leuven, de duurste stad van Vlaanderen, is dat niet evident.

18 april 2024

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA VUB erkenning geweigerd door studentenraad

De studentenraad van de VUB heeft vandaag de definitieve erkenning van Jong N-VA VUB, ondanks dat we aan alle voorwaarden voldoen en positief advies kregen van BSG geweigerd.

26 februari 2024

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA lanceert eigen ontradingscampagne

Jong N-VA brengt zelf een ontradingscampagne uit om de asielchaos een halt toe te roepen. "We zien toenemende onveiligheid op straat door illegalen én overvolle opvangcentra. Het is hoog tijd voor een omslag naar het Australisch model.

7 februari 2024

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA reageert met actie op komst Queen Nikkolah

Op 6 december komt de fel besproken Queen Nikkolah naar Hal 5 in Leuven. Als positieve reactie deelde Jong N-VA op de vooravond van het Sinterklaasfeest verkleed als Sinterklaas en Zwarte piet snoepgoed uit in het centrum van Leuven.

6 december 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA roept De Croo met cadeau op om daad bij het woord te voegen

De verkiezingen naderen en dus zet Open VLD plots enorm in op kernenergie. “Het is een goede zaak dat Open VLD ons standpunt overneemt, maar waarom zou de premier wachten tot na de verkiezingen? Voeg de daad bij het woord en schrap de wet op de kernuitstap. Gooi desnoods Groen en Ecolo uit de regering”

4 december 2023

Nieuwsbericht lezen

Zuhal Demir Studentenzwier

Een beetje rebelsheid kan de wereld veranderen. Zuhal Demir, leading lady van de Vlaamse regering, weet dat als geen ander. Daarom komt ze in december met de Demir studentenzwier naar u toe!

18 november 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA Galabal!

11 november nodigen we jullie uit voor hét Jong N-VA Galabal

11 november 2023

Nieuwsbericht lezen

Najaarskalender Jong N-VA

22 augustus 2023

Nieuwsbericht lezen

Fijne Vlaamse Feestdag!

Vlaanderen geeft ons kansen en verzekert onze welvaart. Vlaanderen is ons land. Fijne Vlaamse feestdag!

11 juli 2023

Nieuwsbericht lezen

'Sale Flamand'

Menig Vlaming heeft dit verwijt al eens te horen gekregen. Afgelopen weekend riep Lucie Demaret, MR politica en vriendin van Georges-Louis Bouchez, dit verwijt na een verkeersruzie in Knokke.

28 juni 2023

Nieuwsbericht lezen

Voorzitter Jeroen Bergers in #deafspraakopvrijdag

Onze voorzitter was afgelopen vrijdag aanwezig op De Afpraak op Vrijdag met Ivan De Vadder.

19 mei 2023

Nieuwsbericht lezen

De nieuwe website van Jong N-VA

Jong N-VA stelt haar nieuwe website voor. Een compleet nieuwe stijl in een moderne jas. Ontdek onze nieuwe site en geef jouw mening!

7 mei 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA bevlagt Vlaamse klassiekers

Ook dit jaar stonden we met Jong N-VA op Gent-Wevelgem en de Paterberg tijdens de Ronde van Vlaanderen.

4 april 2023

Nieuwsbericht lezen

Onze nieuwe medewerker!

Vandaag begint onze nieuwe medewerker Yoachim Pieders. Veel succes Yoachim!

3 april 2023

Nieuwsbericht lezen

Stop de kernuitstap!

Met een stevige delegatie aanwezig in Tihange om te betogen tegen de kernuitstap.

31 januari 2023

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA houdt actievoerders ABVV een spiegel voor

Het ABVV betoogt tegen de VDAB. Absurd, want eigenlijk voeren ze dus actie tegen zichzelf. De vakbonden hebben namelijk de helft van de zetels in de Raad van Bestuur van de VDAB. Daarom gingen we hen letterlijk een spiegel voorhouden. Haal de vakbonden uit het bestuur van de VDAB!

12 december 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA naar congres van Junge Union

In november gingen we naar Deutschlandtag, het congres van Junge Union. De jongerenpartij van CDU/CSU.

20 november 2022

Nieuwsbericht lezen

BDW Studententournee - Hoe woke onze cultuur vernietigt

Niemand minder dan N-VA voorzitter Bart De Wever komt naar alle studentensteden! Bart De Wever geeft een lezing in het kader van zijn studententournee, getiteld: ”Hoe woke onze cultuur vernietigt.”

20 oktober 2022

Nieuwsbericht lezen

"Veegt je principes als de beste weg." Bestel je Belgische vod.

Met Jong N-VA kunnen we Vivaldi niet langer aanzien . De tricolore is haar glans definitief kwijt. Enkel tijdens voetbalmatchen wordt ze nog door Jupiler opgevist. Je kan de driekleur maar beter gebruiken waar ze wel nog goed voor is. Daarom geven we Belgische vodden weg.

21 juli 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA roept verkleed als detectives stad Gent op om woonfraude aan te pakken

Vlaams minister voor wonen Matthias Diependaele biedt sociale woonmaatschappijen een gunstige raamovereenkomst aan om sociale huurders door privébedrijven te laten controleren op eigendommen in het buitenland. Zo kunnen fraudeurs uit hun sociale woning worden gezet.

23 juni 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA stuurt confronterende kaart over onverdoofd slachten naar Connor Rousseau

Woensdag 8 juni verwierp de Brusselse commissie leefmilieu het verbod op onverdoofd slachten. Opvallend was vooral dat Vooruit, die in Vlaanderen wel voor een verbod was, in Brussel tegenstemde. Nog opvallender was de argumentatie waarmee ze tegenstemden.

17 juni 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA geeft Nederlandse les aan partijbureau MR

Het gebrek aan Nederlandstalige onderwijs ligt volgens Bouchez ook aan de basis van zijn eigen krakkemikkige Nederlands. Alhoewel Bouchez de enige Waalse politicus is die regelmatig met Vlaamse pers communiceert komt hij namelijk niet verder dan zijn eigen naam in het Nederlands te vertellen.

31 mei 2022

Nieuwsbericht lezen

Jong N-VA overhandigt routebeschrijvingen aan Sammy Madhi

In Machelen, Steenokkerzeel, Zandvliet en Jabbeke worden nieuwe asielcentra gebouwd. De burgemeesters van de respectievelijke gemeenten stootten echter op een complete onwil van staatssecretaris voor asiel en migratie Sammy Madhi om hierover in dialoog te gaan.

17 mei 2022

Nieuwsbericht lezen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x